Monday, August 5, 2013

Annemlerle Sahur ve Kıymalı Mantarlı Cevizli Börek



annemlerle sahur ve kiymali mantarli cevizli borek 1

Merhabalar sevgili dostlar:)

Nasılsınız ?

Ben çok iyiyim hafiften buruğum..

Annemler acil bir iş için bir günlüğüne gelip gittiler, çok şükür birlikte sahur ve iftar yapabildik:) Güzel bir gün geçirebildik..Dün akşam da gittiler..

İnsan çok çok özlüyor gerçekten ama alışıyor insan yavaş yavaş..Bu kez gidişleri diğerleri kadar zorlamadı beni.. Allah'ım kimseleri sevdiklerinden ayrı koymasın...

Mübarek günler bereketli bir şekilde geçiyor çok şükür..

Sofralarımız canlı canlı bereketli..Annemler için hazırladığım soframa, kayınvalidemler, eşimin babanne ve dedesi de katılınca kocaman bir geniş aile sofrası oldu saat ikide oturduğumuz sofradan saat 4 te ezan okununca kalktık:)) ve şimdi sofranın birincisi olan böreğimi paylaşacağım sizlerle:)



annemlerle sahur ve kiymali mantarli cevizli borek 2
Böreğin haricinde soframda;

Mengen çorbası

Zeytinyağlı semizotu

Közlenmiş Sebze Salatası

ve kahvaltılıklar vardı..


annemlerle sahur ve kiymali mantarli cevizli borek 3
Şimdi sıra böreğimizde;

Malzemeler:

1 kg. yufka

100 gr. tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

2 su bardağı süt

3 yumurta

İç Malzemesi:

300 gr. kıyma

2 adet kuru soğan

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

1 su bardağı ince kıyılmış mantar

Bir tutam maydonoz

1 adet kabukları soyulmuş küp doğranmış domates

Tuz, karabiber

Yapılışı:

İç malzemesi için soğanlar yemeklik doğranıp az sıvıyağda pembeleştirilir, kıyması eklenip kavrulur, üzerine domatesler, mantarlar, cevizler, kıyılmış maydonoz ve baharatları eklenip iyice kavrulup ocaktan alınır.

Tereyağı eritilip soğutulur, içine süt, sıvıyağ ve yumurtalar kırılıp karıştırılır.

Tepsinin altı yağlanıp bir yufka etekleri dışarda kalacak şekilde serilir. Yumurtalı karışım gezdirilip ikinci yufka konulup tekrar soslanır kıymalı için yarısı serilerek , bir yufka daha serilir bu işlemler yufkalar bitene dek tekrarlanıp en son en alttaki yufkanın etekleri kapatılıp kalan yumurtalı sos ile soslanır ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir...

Afiyet bal şeker olsunn...

No comments:

Post a Comment