Wednesday, August 7, 2013

Baklava yufkasindan börek





Hazır baklava yufkasindan yapilan börekleri hep duymuştum.Geçenlerde de bir  yemek davetinde  karşima

çıkınca, çıtır  çıtır olan muhteşem tadina hayran kaldim...Halbuki yapilmasida bir o kadar kolay olan bu böreği daha önce niye yapmamişim acaba diye kendi kendime sormadan  edemedim...Eger buzluğunuzde  baklava hamuru varsa,içine koyacaginiz peynir ile carcabuk cıtır cıtır  bir börek hazirlayabilirsiniz....
baklava yufkasindan borek 1


BAKLAVA YUFKASINDAN BÖREK
Malzemeler:

1 Paket baklava yufkasi

2 kaşık tereyaği

1/2 yarim çay bardagi sıvı  yag

Böreklik peynir

Maydonoz

1 yumurta sarısı

Yapilisi:

Tereyağini eritip içine sıvı yagı  katın.Yufkalari (eger donuk ise cok önceden buzluktan cikarin)tezgaha alıp kurumamalari icin üzerine bir bez örtün.

Daha sonra  bir yufkayi   alıp yaglı  karişimi firça yardimi ile üzerine sürün,ikinci yufkayida digerinin üzerine  koyup yaglayin.Beş tane üst üste gelince  maydonoz ile kariştirilmis peyniri yufkalarin üzerine serpin.

Geniş tarafindan başlayarak sarın. Diger yufkalarida aynen böyle hazirlayin.Hafif yağlanmis bir tepsiye alip üzerine yumurta sarısı sürün ve orta isili firinda 15-20 dakika pişirin.

baklava yufkasindan borek 2







No comments:

Post a Comment