Thursday, August 22, 2013

Beşamel soslu, tavuklu börek


besamel soslu tavuklu borek 1

Yumuşacık, çok leziz bir börek.

2 parça tavuk göğsü

Beşamel sos

3 yufka

1 çay bardağı haşlanmış bezelye

1 tane haşlanmış havuç

Çörekotu

Yumurta sarısı

Beşamel sos :

2 yemek kaşığı tereyağ

2,5 yemek kaşığı un

½ lt. süt

1 tatlı kaşığı tuz

Tereyağını erittim, hafif kokusu çıkınca unu ekledim. Rengi biraz değişene kadar kavurdum. Sütü yavaş yavaş çırparak ekledim. Boza kıvamına gelince, ki çok koyu olmasına gerek yok, tekrar pişecek çünkü. Biraz fokurdattıktan sonra altını kapatıp tuzunu ekledim.

Tavukları haşladık, ufak parçalar halinde parçaladık. Beşamel sos ve garnitürle karıştırdık. Yufkaları yayıp 4 parmak kalınlığında kestik. Hazırladığımız içi yufkanın bir ucuna koyup muska şeklinde sardık. Üstüne yumurta sarısı sürüp çörekotu serptik. Isıtılmış fırında 180°C de üstü kızarana kadar pişirdik.


besamel soslu tavuklu borek 2


No comments:

Post a Comment