Monday, August 5, 2013

BÖREK TARİFİİİİİİİİİİİİİİİİ



borek tarifiiiiiiiiiiiiiiii 1
   Dünden size bir börek tarifi borcum vardı.Onu ödemenin vakti geldi.

        Böreğimizi ister etli ister tavuklu yapabilirsiniz.Etli tercih ederseniz küçük küçük doğranmış kuş başı et küp doğranmış patlıcan ,patates ve soğan yok eğer tavuklu yapmak isterseniz yine küp doğranmış tavuk bezelye ve havuç.Bunlar bir güzel kavrulur karabiber kırmızıbiber ve kekik ile tatlandırılır.

borek tarifiiiiiiiiiiiiiiii 2        Eveeeet  böreğimizin içini hazırladığımıza göre bir tane yufkayı masaya seriyoruz.Sıvı yağ ve su karışımı ile ıslatılır.sonra üzerine 3 kaşık un elenir.Evet sizde benim gibi şaşırdınız unmu ? dediğinizi duyar gibiyim.Evet yanlış duymadınız UN.Komşuma bu un ne işe yarıyor dediğim zaman unun elde açmış havasını verdiğini söyledi.Benden söylemesi.

      Yufkayı yağlayıp unladıktan sonra önce karşılıklı 2 kenarı sonra diğer karşılıklı 2 tarafı katlanır ve bir kare haline getirilir.

       Sonra bu kareyi dörde bölüyoruz.Her bir parçaya dolu bir kaşık iç koyduktan sonra bohça gibi katlayıp ters çeviriyouz.


borek tarifiiiiiiiiiiiiiiii 3


   Ne tesadüfki bu gün komşuma tarif almak için çıktığımda yine börek hazırlığında idi ilk aşamalarını kaçırmışım ama burasında yakaladım.Böreklerimizi sarıp yağlı kağıdın üzerine sıraladıktan sonra erittiğimiz tereyağını güzelce böreklerin üzerine sürüyoruz.







borek tarifiiiiiiiiiiiiiiii 4


      Sonra üzerlerine birer tane domates koyup böreklerimizi fırına veriyoruz.20 dakika piştikden sonra her bir böreğin üzerine birer kaşar dilimi konup tekrar 20 dakka fırına verilir.Efendim sonrada afiyetle yenir.Fırınınızın durumuna göre 20 dakkayı 25de yapabilirsiniz.Her kez kendi fırınının huyunu daha iyi bilir neticede.Sonuç aşağıda görüldüğü gibi.


         HEPİNİZE AFİYET ŞEKER OLSUN.



borek tarifiiiiiiiiiiiiiiii 1


   NOT,Komşumun yemekleri çok çok lezzetlidir zaman zaman sizlere onun özel tariflerini paylaşacağım.


No comments:

Post a Comment