Thursday, August 22, 2013

BÜZME BÖREK


buzme borek 1

Küçükken annem çok yapardı bu böreği. Acil misafir geldiğinde benimde kurtarısı böreğimdir kendileri. İçinde peynir olmasada herkes peynirli zanneder.

MALZEMELER:

1 Kilo yufka

3 su bardağı yoğurt

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta

tuz

1. Yöntem: Bir yufka alınır 4 - 5 parmak kalınlığında şeritler kesilir. her şerit yağlanmış tepsiye arka arkaya tepsiye yerleştirilir. Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır.

2. Yöntem: 1. Yöntem çok zaman aldığından bu yöntemi geliştirdim ben. Tüm yufka kesilmeden büzülür. ( Bakınız Resim 1 ) ve bıçakla tam yarısından kesilir ( Bakınız Resim 2) Altı yağlanmış olan tepsiye dizilir.

Sosu için yoğurt, süt, sıvıyağ, yumurta ve tuz iyice çırpılır. Yufkaların üzerine gezdirilir. Kaşıkla yufkaların arası açılıp sosun içine girmesi sağlanır. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Ilındıktan sonra serviz edilir.

Not: Eğer 2. yöntem uygulanıyor ise sosu döküldükten sonra kesilip fırına verilir.

( Resim 1)

buzme borek 2

( Resim 2 )

buzme borek 3

AFİYET OLSUNN

No comments:

Post a Comment