Malzemeler:
1 yumurta
- 1.5 su bardağı un (Un miktarı biraz daha fazla oldu sanırım sıcaktan hamur bi kendini toparlayamadı)
- Yarım limonun suyu
- 1 çay bardağı ılık su
- tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım demet maydanoz
- 250 gr kıyma
- 2 kurusoğan
Yapılışı; Kıymalı harç hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Hamur malzemeleri de iyice yoğrulur ve bir müddet dinlendirilir. Hamuru yoğurduktan sonra biz kayınvalidemle yürüyüşe çıktık eve geldiğimiz de babam hamuru bezelere bölmüş ve açmaya başlamıştı. (Yaklaşık 30-35 tane vardı sanırım) Açtığı her bezenin ortasına peynirli yada kıymalı harçtan koyup parmağını suya batırıp hamurun çevresini (kapanınca üst üste gelecek kısımlarını) ıslattı. D şeklini alan hamurun uç kısımlarını rulet ile şekilli kesip kızgın ve bol yağda kızarttı. (Yatmadan önce hazırlanmış hamurları gece sahura kadar gazete arasında beklettiler büyüklerden püf nokta) Yanına söğüşle ikram edebilirsiniz. Afiyet Olsun.
No comments:
Post a Comment