MALZEMELER:
3-4 bardak kadar un,tuz ve su (biraz gevrek olmasını isterseniz 1 kaşık sirke konabilir)
İÇ MALZEME:
300 gr kadar kıyma
2 ortaboy soğan rendesi
yarım çay bardağı su
tuz ve karabiber
kızartmak için bol sıvıyağ
YAPILIŞI:un,tuz ve su karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır biraz dinlenmeye bırakılır. Bu arada kıyma,rendelenmiş soğan,tuz ve karabiber su ilavesiyle yoğurulup iç malzeme hazırlanır.İç malzeme biraz cıvık olmalı koyulaştıkça su ilave edilmeli.Dinlenen hamurdan cevizden büyük bezeler hazırlanır ya da rulo yapılıp 2 şer parmak kesilerek bezeler yuvarlanır unlanmış zeminde merdaneyle 20 cm çapında açılıp iç malzeme konup yarım ay şeklinde katlanır.Bol kızgın yağda kızartılır.AFİYET OLSUUUNNNNN........
No comments:
Post a Comment