Tuesday, August 20, 2013

ÇİĞ BÖREK



ci borek 1



PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN ARKADAŞIM 


gelibolu17GÖNDERİYORUM 



ci borek 2



ci borek 3



ci borek 4
MALZEMELER

300 gram kıyma

2 orta buy soğan

Tuz, karabiber

HAMURU

Un ,tuz su

Kıymanın içerisine soğan rendelenir, tuz,karabiber ve  biraz su ilave edilip iyice karıştırılır..

Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur yarım saat dinlendirilir ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp pasta tabağı büyüklüğünde açılır içine hazırladığımız kıymalı harçtan  bir kat konulup kaşıkla iyice düzleştirilip katlanır bir kapakla kesilir, kızgın yağda kızartılıp kağıt havlu   serili bir tabağa çıkartılıp sıcak servis yapılır .

No comments:

Post a Comment