Malzemeler
Hamur için,
- 1 kg un
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- su
- tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
İç harcı için
- 300 gr orta yağlı kıyma
- 3 adet orta boy soğan
- su
- tuz
- 1 silme tatlı kaşığı kadar karabiber
- (arzuya göre pul biber ve doğranmış maydonoz)
Kızartmak için
- bol miktarda sıvıyağ (zeytin yağı kullanmayın hem ağır olur; hemde yandığında kansarojen özelliği artmakta)
Hamurun hazırlanışı
- Bir kilogram unu yoğuracağımız yere döküp ortasını havuz gibi açalım.İçine 1 yumurta,2 çorba kaşığı yoğurt,1 tatlı kaşığı kadar tuz,azar azar da ılık su ilave edip kulak memesi kıvamında yoğuralım.Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp yaklaşık 2-2,5 saat dinlendirelim.
- Dinlendirdiğimiz bezeleri merdane yardımı ile yemek tabağı büyüklüğünde açalım.(açılması için zemine un serpmeyi unutmayın ama pişirmeden önce mutlaka bu unları iyice sirkeleyin yoksa yağ yanar hem kötü görünür hemde lezzetsiz olur)
Harcın hazırlanışı
3 adet soğanı minik minik doğrayalım(yada rendeleyelim) içine;kıyma,tuz,karabiber,akışkan olması içn birazda su ilave edelim.(isteğe göre pul biber ve maydonoz ilave edebilirsiniz). Güzelce karıştıırlım
- Yemek tabağı büyüklüğünde açtığımız hamurların bir tarafına bir yemek kaşığı kadar kıymalı harçtan ince bir tabaka halinde yayıp,harç koymadığımız tarafı üzerine sıkıca kapayıp yarım ay şeklini verelim.Kenarlarını bir bıçak yada hamur kesicisi ile kesip şeklini düzeltelim.Biraz silkeleyip üzerindeki fazla unlardan kurtaralım
- Bol kızgın yağda pişirelim.
Hamurları açarken kıymalı harç ile fotoğraflarını çekmeyi unutmuşum bu seferlik affedin artık bir dahaki sefere her aşamasını çekerim.Mutlu kalın.
No comments:
Post a Comment