Monday, August 5, 2013

CİPSLİ KREMALI BÖREK



cipsli kremali borek 1



Aslında bu böreği denerken endişelerim olmuştu:) Sos için sadece krema yeterli olacak mı?, cipsle tadı güzel olacak mı? diye?  Yani böreğe soru işaretleri ile başlamıştım. Ama çok sükür ki sonu nefis,  harika olmuş,  bunu nasıl yaptın ünlemleriyle bitti.:))


MALZEMELER:

20-25 TANESİ İÇİN

2 Yufka

1 Paket krema

1 Büyük boy doritos(yeşil olan)

İÇİ İÇİN:

2  Tane haşlanmış tavuk göğsü

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

1 Adet orta boy kuru soğan

1 Küçük kırmızı biber

2-3 adet yeşil biber

3-4 tane taze soğan

Tuz, karabiber, pul biber


YAPILIŞI:


Önce içimizi hazırlayalım. Soğanımızı sıvı yağda yağda kavuralım. Üzerine haşladığımız tavukları didileyelim ve karıştıralım. Ardından küp küp doğradığımız kırmızı biber ve yeşil biberi ekleyelim. Biberler biraz ölünce ince kıydığımız taze soğanlarıda ekleyelim ve karıştıralım. Soğanlar tam ölmeden baharatlarınıda ekleyelim ve ocağın altını kapatalım.  Robottan cipslerimizi çekelim ve bir kaseye kremamızı boşaltalım. Düz bir zemine ilk yufkamızı saralım. iki parmak genişliğinde yufkaları keselim. (Yufkanın orta kısımları daha uzun oldupu için ortalara gelen yufkalarıda sarışınıza göre ikiye ya da üçe bölebilirsiniz. ) İç harcımızı yufkanın ucuna koyalım ve muska şeklinde saralım. Aynı şekilde ikinci yufkamızıda yapalım. Tüm yufkalarımızı sardıktan sonra (isterseniz sigara böreği yapar gibi de sarabilirsiniz). Sardığımız börekleri önce kremaya batıralım  sonrada cipse bulayalım ve yağlanmış tepsimize dizelim. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Pişen böreğimizi sıcakken servis edelim. Afiyet olsun




NOT: Böreği pişirdiğiniz gün tüketmeye çalışın ertesi güne kalınca cipsler yumuşuyor ve gevrekliği gidiyor.

No comments:

Post a Comment