Monday, August 5, 2013

ÇITIR KATMER BÖREK


citir katmer borek 1


citir katmer borek 2



ÇITIR ÇITIR KATMER BÖREK






Size harika bir börek tarifi vermek istiyorum adı üstünde kat kat çıtır çıtır ağızda dağılan aynı zamanda yumuşacık.Farklı unlarla hazırladım ki lezzetli ve faydalı olsun istedim!!!! Ancak hiç aklıma gelmeyen bir aksilik oldu fırınımın bozulduğunu böreği koyduktan sonra uzunca bir zaman geçmesine rağmen koku gelmeyince ve börekte kabarma emaresi göremeyince anladım fırından ses geliyor fan çalışıyor ama ısıtmıyormuş eyvaaaaah!!! Bunca emek ve heyecan???? Hemen mutfak balkonundan yan komşuya tepsiler gittiler pişip geri döndüler amma! Kabarması ve pişmesinde sorunlar oldu yani bu görüntü beni pek memnun etmedi






3 su bardağı kepekli tam buğday unu,


2 su bardağı beyaz un,


1 su bardağına yakın mısır unu,(un isteğe göre tek çeşitle de yapılabilir)


1 çorba kaşığı tozşeker,


1 tatlı kaşığı tuz,


1 paket yaş maya,


Aldığı kadar su,


1 fincan kadar sıvıyağ(ara katlarına sürmek için)


İç malzeme için ıspanak lor soğan vs..






Un yoğurma kabına alınır,diğer malzemelerle birlikte yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir mayalanması için bekletilir,


Cevizden az büyük parçalar alınır,


Hamurlar merdane ile fincan tabağı büyüklüğünde açılır,


1 kat için 10 adet hamur bezesi açtım,


Bezelerin üstüne fırça ile az sıvıyağ sürülür en üstteki bezeye sürülmez,


10 adet beze üst üste konur, tekrar un serperek merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır,yağlanmış tepsiye yerleştirilir,


İç malzemesi konur *ben çiğden ıspanak,soğan,maydanoz,lor,baharat karışımı hazırladım,


2. kat için yine 10 adet küçük beze hazırlanır,üstleri az yağlanır ve üst üste konarak tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir,


üstüne fırına vermeden önce ;


1 yumurta,2 kaşık sıvıyağ,2 kaşık yoğurt,bir fiske tuz çırpılıp sürülür




No comments:

Post a Comment