Monday, August 19, 2013

DOLAMA BÖREK


dolama borek 1


3 yufka


1 yumurta

1/2 çay bardağı sıvı yağ


1 su bardağı süt ya da yoğurt





iç:250 gr kıyma


1 patates


1 domates


1 sivri biber


tuz, karabiber


1 çorba kaşığı zeytinyağı





ya da




Ispanaklı peynirli





Üstüne 1 yumurta sarısı


susam-çörek otu






Bir tavaya zeytinyağı konur,kıyma soğanla kavrulur. Patates rendelenir.Halka halka doğranmış biber,sonra da küp küp doğranmış domates ve tuz,karabiber eklenir. Başka bir yerde yumurta, sıvı yağ ve süt çırpılırak sos hazırlanır. Bir yufka serilir,ikiye bölünür,üzerine bolca sos sürülür.Yufkanın uzun kısmına iç yayılıp rulo şeklinde sarılır.Gül böreği gibi sarılır. Yuvarlak tepsinin ortasına yerleştirilir.Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır. Gül böreğinin etrafına rulolar dolanır. Üzerine yumurta sarısı sürülür.Ben kıymalı olana susam,ıspanaklı peynirliye çörek otu serptim. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.


No comments:

Post a Comment