Tuesday, August 20, 2013

El Açması Kolay Börek


el acmasi kolay borek 1

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Çay bardağı su

1 Yumurta

1 Yumurta akı

Aldığı kadar un, tuz

İçi için:

400gr. Ispanak

2 Yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 Orta boy soğan

1 Kutu labne peyniri (200gr.)

Sıvı yağ

Maydanoz, tuz, karabiber

Yapılışı: sıvı yağını, yumurtayı, yumurta akını, 1 çay bardağı suyu karıştırın. Unu ve tuzu ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Böreğin hamurunu 1-2 saat dinlendirin. Ispanağı temizleyip yıkayın. İrice kesip haşlayın ve sıkın. Küçük küp kesilmiş soğanı ve dolmalık fıstığı birlikte biraz sıvı yağda, en kısık ateşte fıstıklar pembeleşene dek kavurun. Ispanakla maydanozu ilave edip, kavurun. Ispanaklı harcı ocaktan alıp, ılıtın veya soğutun. Sonra da içine labne peynirini, karabiberi, tuzu karıştırın. Hamuru 13 parçaya kesip, beze yapın. Bezeleri merdaneyle ve biraz unla açarak küçük yufkalar elde edin. İçlerine fıstıklı ıspanaklı harçtan koyup, bohça şeklinde kapatın. Böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serptikten sonra fırında pişirin.

No comments:

Post a Comment