Monday, August 12, 2013

ELDE AÇMA UNLU BÖREK



ELDE AÇMA UNLU BÖREK



elde acma unlu borek 1 elde acma unlu borek 2 elde acma unlu borek 3 elde acma unlu borek 4 elde acma unlu borek 5

 


Hazırlama Zamanı 40 dakika


Pişirme Zamanı 40 dakika


Kaç Kişilik 8



Malzemeler



  • 2 BARDAK UN

  • YARIM ÇAYBARDAĞI YOĞURT

  • YARIM Ç.BARD.SIVIYAĞ

  • 1YUMURTA

  • YARIM Ç.BARD.SU

  • 1ÇİMDİK TUZ





Hazırlanışı



  • BU BÖREK ÇOK GÜZEL OLDU .AYNI KETEYİ ANDIRDI:))))

  • BEN HAMURU İKİYE BÖLDÜM .BİR KISMIYLA KLASİK BÖREKCİKLER YAPTIM .DİĞER KISMIYLA TEPSİ BÖREĞİ YAPTIM.

  •  

  • HAMURU BEZELERE AYIRALIM ,UNLAYALIM VE İNCECİK AÇALIM.HARCI KOYMADAN ÇAY SÜZGEÇİ İLE UNLAYALIM .VE HARCI KOYALIM .KENARLARINDANDA KATLAYALIM VE RULO SARALIM .

  • RULO SARSIĞIMIZI KENDİ ETRAFINDA DÖNDÜRELİM VE BİRKAÇ TANEDE GÜL BÖREK ELDE EDELİM .

  •  

  • KALAN HAMURUDA BEZELERE AYIRALIM .

  • 3 BEZE ALT KATMANI 3 BEZE ÜST KATMANI OLSUN.TAM ORTA KATA BOLCA ERİMİŞ T.YAĞ DÖKELİM .

  • KATLARI İNCECİK AÇALIM .HER KATIN ARASINI UNLAYALIM VE PEYNİR KOYALIM .

  • ÜZERİNEDE YUMURTA SARISI SÜRÜP 180 DERECEDE PİŞİRELİM .

  • AFİYET ŞİFA OLSUNNNNNNNNN





No comments:

Post a Comment