Sunday, August 4, 2013

ETİMEKLİ PAZILI BÖREK



etimekli pazili borek 1


etimekli pazili borek 2
Masamdan ikinci tarif de bu hem kolay hem nefis, börek mi yemek mi adlandıramadığım lezzetti.  Son anda masaya getirebildiğim için bütününün resmini çekmek nasip olmadı. Önümüzdeki günlerde tekrar yaptığımda daha düzgün resimler eklemeyi düşünüyorum.Umuyorum yani:))



ETİMEKLİ PAZILI BÖREK


Malzemeler:


  • 1 demet pazı

  • 1 büyük kuru soğan

  • 1 paket etimek

  • 2 kaşık tereyağı(veya zeytinyağı)

  • 1-1,5 su bardağı süt



beşamel sosu:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı un

  • süt(miktarını kendiniz ayarlayacaksınız

  • 1 yumurta

  • tuz



üzerine:


  • kaşar rendesi




etimekli pazili borek 3



etimekli pazili borek 4


etimekli pazılı böreğin yapılışı:


  1. Yemeklik doğradığımız soğanları tereyağinda hafif soteleyelim

  2. yıkanmış küçük doğranmış pazılarımızı üzerine ekleyip suyunu salıp çekene kadar, önce harlı ateşte

  3. sonra kısık ateşte pişirelim, tuzunu karabiberini atıp altını kapatalım

  4. etimekleri fırın kabına dizip üzerine kaşıkla süt gezdirelim

  5.  pişen pazılarımızı üzerine kaşıkla eşit miktarda dağıtalım

  6. öte yandan beşamel sos için  yağımızı küçük bir tencereye koyup eritelim ve unu ekleyelim

  7. hafif rengi dönene kadar karıştırarak kavuralım

  8. soğuk sütümüzü yavaş yavaş ekleyelim ve sürekli karıştıralım

  9. salep kıvamına gelene kadar süt eklemeye devam edin

  10. kaynadığında biraz koyulaşabilir ,  süt eklemekten korkmayın

  11. yumurtayı kırıp tuzunu ekleyelim  ve iyice karıştıralım

  12. pazının üzerine eşit olarak dökelim.

  13. en üste kaşar rendesi serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim



Afiyet olsun


No comments:

Post a Comment