ETİMEKLİ PAZILI BÖREK
Malzemeler:
- 1 demet pazı
- 1 büyük kuru soğan
- 1 paket etimek
- 2 kaşık tereyağı(veya zeytinyağı)
- 1-1,5 su bardağı süt
beşamel sosu:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- süt(miktarını kendiniz ayarlayacaksınız
- 1 yumurta
- tuz
üzerine:
- kaşar rendesi
etimekli pazılı böreğin yapılışı:
- Yemeklik doğradığımız soğanları tereyağinda hafif soteleyelim
- yıkanmış küçük doğranmış pazılarımızı üzerine ekleyip suyunu salıp çekene kadar, önce harlı ateşte
- sonra kısık ateşte pişirelim, tuzunu karabiberini atıp altını kapatalım
- etimekleri fırın kabına dizip üzerine kaşıkla süt gezdirelim
- pişen pazılarımızı üzerine kaşıkla eşit miktarda dağıtalım
- öte yandan beşamel sos için yağımızı küçük bir tencereye koyup eritelim ve unu ekleyelim
- hafif rengi dönene kadar karıştırarak kavuralım
- soğuk sütümüzü yavaş yavaş ekleyelim ve sürekli karıştıralım
- salep kıvamına gelene kadar süt eklemeye devam edin
- kaynadığında biraz koyulaşabilir , süt eklemekten korkmayın
- yumurtayı kırıp tuzunu ekleyelim ve iyice karıştıralım
- pazının üzerine eşit olarak dökelim.
- en üste kaşar rendesi serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment