Thursday, August 8, 2013

Ispanaklı - Mantarlı Muska Börekler (Milföy)



Ispanaklı - Mantarlı Muska Börekler (Milföy)






ispanakli mantarli muska borekler milfoy 1



Malzemeler;

Yarım kg. ıspanak

250 gr. mantar

1 adet soğan

1 paket milföy hamuru

Tuz , baharat




Yapılışı;

Milföyleri birbirinden ayırmadan ikili olarak çözülmeye bırakın. Ispanakları ayıklayıp doğrayın. Soğanları jülyen doğrayın ve bir tencerede sıvıyağda pembeleştirin, mantarları ekleyerek suyunu salıp çekene kadar tekrar kavurun. Ispanakları ekleyip rengi değişene kadar karıştırın, tuz ve baharatlarını ekleyerek ocaktan alın. Eğer içi çok pişirirseniz iç malzemeniz az olur. Ispanakların hafif diri kalması böreği daha lezzetli yapar. 

Milföyleri hafif unlanmış tezgahta A4 boyutuna gelene dek merdaneyle açın. Açtığınız milföyü enine üçe keserek hamurun her yerine hazırladığınız içten koyun. Muska şekli vererek katlayın.

Böreklerinize yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek 180 derecede üstü kızarana dek pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.




Afiyet olsun... 

No comments:

Post a Comment