Saturday, August 10, 2013

ISPANAKLI BÖREK












ispanakli borek 1




18 / 4 / 2012

ÇARŞAMBA

HAYIRLI GÜNLER:)

SEVGİ, SAYGI VE MUHABBETLE GELDİM

NASILSINIZ ............

Bu gün Antalya'da hava kapalı, yağmur ha yağdı yağacak.


Olsun bizim bloklarımız cıvıl cıvıl. İçimiz güneşli çok şükür. Maşallah.........


Sizlere bir şeyler arz etmek istiyorum. HEPİNİZE  teşekkür ederim.



Gelip mimin var hediye çekilişimiz var katılır mısın  diyorlar. Ben yoğunluk tan bazen dönemiyorum. 

Şimdiden çok özür dilerim ve her şeye yetişme gücü olur inşallah.


Bu benim kafamı bayadır kurcalıyor.. 






Çekiliş demişken :)))

Kelebek gibinin sahibi arkadaşımızın hediye çekilişi için TIKTIK


Başka arkadaşım Nurgül'ce kumaş hediye ediyor TIKTIK


Bir tane daha Küpra'nın günlüğü arkadaşımız için  TIKTIK 

Kolay gelsin canlarım....................




Evet bu gün sizlerle benim çok sevdiğim bir lezzet  misafirlerimin mmmmmm dediği.

Ispanaklı börek ama nasıl? Değişik. Denemeyen pişman olur.

Ben bu tarifi bir toplantının gala yemeğinde ara sıcak olarak yedim.

Çooook hoşuma gitti tarif listeme ekledim...

Önce ıspanağın faydalarından bahsedelim 

 



ISPANAK: A, C, E ve B grubu vitaminleri ile demir, magnezyum, fosfor ve iyot mineralleri ve protein açısından oldukça zengin bir besindir.

Ispanağın Faydaları: 

 1) Vücudun dayanıklılığını arttırır ve vücuda kuvvet verir. Yorgunluğu giderir.

 2) Zihni kuvvetlendirir. Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir.

 3) Ispanak, kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı da faydalıdır. 

 4) Yüksek tansiyona, felce ve özellikle yaşlanmaya bağlı görme bozukluklarına iyi gelir.

 5) Hamilelere ve doğacak çocuğa güç verir. 

 6) Sinirleri yatıştırır ve sakinlik verir. 

 7) Sindirimi kolaylaştırır.

 8) İdrar söktürücüdür.

 9) Basur'a  iyi gelir. 

10) Yara ve yanıkların iyileşmelerini hızlandırır.

 11) Kemikleri ve dişleri güçlendirir.

12)  Diş çürümelerini önler.

13)  Kolesterolü düşürür. 

14) Şeker hastalarına yararlıdır.

Ispanak Nasıl Kullanılır

1)  Ispanak salatalara ve çorbalara katılabileceği gibi yemeği de yapılır.

2)  Ispanağı kaynatıp suyunu içmek vücuda kuvvet ve dinçlik verir.

3)  Cilt bakımı için de kullanılır. 

4) Ispanak kaynamış süte batırılıp yüze ve boyna maske yapılabilir. Bu maske sivilcelere karşı da yararlıdır.

 Ispanağın bütün bu yararlarının yanında: Romatizma, gut hastalığı, eklem iltihabı ve böbrek taşı olanlara tavsiye edilmez.





Bir bilgi daha paylaşmak istiyorum çok önemli:

Bizler hastalanıyoruz, sebeblerini bilmiyoruz. Yediklerimizin faydalarını zararlarını bilmiyoruz.

Ben eskiden sağlığımı  kaybettim ,geriye getirmek için.  Genç yaşımda10 sene mücadele ettim.  Refkeksoloji, bio enerji,akapuntur, fizik tedavi hareketleri, plates, bitkilerin, yağların şifaları yan etkileri .Akapuntur hariç derslerini aldım çok araştırdım. öğrendiklerimi hayatımda uyguladım.

Ben nacizhane bilgileri paylaşmaya çalışıyorum.




Gelelim konumuza

Bazı bitkiler çabuk tüketilmeli bunlardan birisi patetesdi. Daha önce paylaştım.

İkincisi ıspanak o gün içinde tüketmek lazım yoksa kendisini zehirliyor.








ispanakli borek 2
  Dumanı üstünde sizlere gönderiyorum......












Şimdi tarif edelim mi?

Haydi beyler bayanlar 

Pamuk eller mutfağa

Kim tutar bizi şu lezzetli böreği sosu ile beraber yapalım....

Gelsin malzemeler....:)

MALZEMELERİ



  • ispanakli borek 3

  • Yarım kilo ıspanak

  • 3 Tane kuru soğan

  •  Pul biber

  • Karabiber

  • 4 Tane yufka

  • Zeytin yağ , su

  • Tuz

 Üzerine sürmeye yoğurt,az zeytin yağı

SOSU İÇİN

 MALZEMELER


  • 3 Tane domates

  • 1 Kaşık salça

  • Bir tutam fesleğen

  • Zeytin yağ



YAPILIŞI

  1) Önce ıspanakları ayıklayalım ıslayalım.

  Püf noktası: 1 Yemek kaşığı tuz atalım neden?  tuz ıspanaktaki toprağı çabuk temizler dezenfekte eder. Biraz beklesin bir kaç su yıkayalım süzelim ......

  2) Soğanları doğrayalım, ıspanağın içine koyalım.İçine pul ve kara biberi az tuz koyup karıştıralım malzeme hazır.

  3) Yufkayı serelim  yağ gezdirelim ve su serpelim. 4 de bölelim harcı koyup resimdeki gibi rulo yapıp yağlanmış tepsiye koyalım . diğerleri de böyle... size kolay gelsin..

 4) Hepsi bitti mi? maşallah hadi çok güzel. Üzerlerine  yoğurt ve az zeytin yağ karıştırıp sürelim. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim...

NOT: İsteyen 2 kat yufkaya sarsın. Ben biraz diyet olsun diye tek kata yaptım...


 5) Sosunu hazırlayalım: Tavaya  yağı koyalım  içine salçayı koyup karıştıralım.. Şimdi domatesleri rendeleyip ekleyelim pişsin. Fesleğenleri incecik doğrayıp ekleyelim.

 6) Biraz daha pişsin, sos hazır, kokular nasıl canlarım..... Missssssssssss

 Harikasınız,  mükemmel yaptınız. ELLERİNİZE SAĞLIK....... :) 

 7) Şimdi börekleri kesip üzerine sosunu koyun. AMAN NE LEZZET MAŞALLAH... :)



ISPANAKLI  KIYMALI  SARMA  BÖREK  İÇİN   TIKTIK



ispanakli borek 4


AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :)

TEŞEKKÜRLER CANLARIM :)

SİZLERİ ÇOK SEVİYORUM.

İYİ Kİ VARSINIZ

HEPİMİZE SAĞLIK, SIHHAT

VE MUTLULUKLAR DİLERİM.

ALLAH NAZARLARDAN KORUSUN

No comments:

Post a Comment