Sunday, August 11, 2013

ISPANAKLI BÖREK



ISPANAKLI BÖREK    BÖREK TARIFI ISPANAKLI






ispanakli borek 1


ispanakli borek 2


ispanakli borek 3ispanakli borek 4


















malzemeler 2 tepsi börek icin



  • 1 kilo un


  • yarim litre ilik süt


  • 4 tane yumurta


  • tuz



ic harci icin malzemeler




  • 2 kilo ispanak 


  • 600 gram böreklik peynir


  • 1 yemek kasik pul biber


  • yarim su bardak ay cicek yag


  • ben tuz kullanmadim peynirim tuzluydu 



üzerinin malzemesi





  • 3 tane yumurta


  • 100 gram ciy kirema


  • susam



hazirlanisi





  • ilk önce hamurunuzu yugurunüzerini kapatin ve dinlenmeye birakin 20-30 dakika.


  • Ic harcinizi hazirlayin ispanagi güzelce yikayip suyunu süzdürün .


  • incecik kiyin Ispanagi .


  • Peyniri ufalayin pul biber ve yagi katip bir güzelce karistirin.


  • hamurdan 3 tane beze cikartin bu tarif 2 tepsi börek cikiyor .


  • Hamurun yarisi görünüyor resimde tezgahin üzerine yag damlatip önce bir tabak büyüklügünde acin sonra elinizle ic kisimdan kenarlarinida cekerek hamuru cin .


  • Hamur hic yirtilmadi acarken ic malzemesini bolca kenarina koyup yukariya dogru cekerek rulo yapin bu sekilde dahada incecik hamuru olacak böregin.


  • Böregi tepsiye siralayin .


  • Yumurta ve ciy kiremayi cirpin  böregin üzerine sürün sumamida sepileyip 175 derece firinda pisirin.


  • Cok güzel bir tarif afiyetler olsun.













No comments:

Post a Comment