Friday, August 9, 2013

ISPANAKLI GÜL BÖREK



ispanakli gul borek 1


MALZEMELER:


  • 4 adet yufka


  • ispanakli gul borek 2Yarım kg ıspanağın yaprağı (kök ve sapları yemek yapınız)

  • Yarım kg lor peyniri

  • 1 soğan

  • 1 patates

  • Yarım çay bardağı zeytin yağ

  • 1 tatlı kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı pul biber

  • Tuz

Harç için:


  • 1 su bardağı süt veya yoğurt ( yarı yarıya karışımda olabilir)

  • 0,75 su bardağı zeytin yağ

  • 2 yumurta

YAPILIŞI:


  1. Ispanaklar bol suda yıkanır, temizlenir, yarım cm eninde doğranır ve süzdürülür.

  2. Doğranmış ıspanaklara lor peyniri, rendelenmiş veya robotta birlikte doğranmış patates ve soğan, yarım çay bardağı zeytin yağ, karabiber, pul biber,  tuz ilave edilir. Elimizle hafif hafif ovuşturarak karıştırılır. 

  3. Bir kabın içinde yumurta, süt, yoğurt ve yağ iyice çırpılır.

  4. 4 adet yufka açılıp üst üste serilir önce ortadan ikiye kesilir,  kesilen iki parça üst üste konur. 

  5. Daha sonra üçgen şeklinde 3 parçaya kesilir, kesilen parçaların hepsi tekrar üst, üste konur. ( 24 adet üçgen kesilmiş yufkamız olacak).

  6. Bütün üçgen yufkalara tek, tek sırasıyla bir yemek kaşığı yumurta, süt ve yoğurt karışımı sürülür, uzun kenarlarına yeterince ıspanaklı karışım konur ve fazla gevşek olmadan sarılır. Sonra bir ucundan tutup gül şeklinde döndürülür son ucu gülün alt kısmına sokturulup saklanır, yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye fazla sıkıştırmadan sıra, sıra dizilir.

  7. Üzerlerine harcımızdan sürülerek  susam ve çörek otu serpilir  200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment