Saturday, August 3, 2013

Kabaklı Börek (Almodrote)



kabakli borek almodrote 1


Öncelikle Buket için dualarını ve desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Beni yorumlarınızla, mesajlarınızla, Buketcan'ı da dualarınızla yalnız bırakmadınız çok sağolun. Sizlere minnetimi kelimelerle anlatamayacak kadar doluyum. Çok şükür Buketcan dün uyanmaya başladı ama hala yoğun bakımda. Uzun bir tedavi süreci olacak dedi doktorlar. İyileşmesini sabırla ve umutla beklemeye devam edeceğiz. Daha iyi haberleri sizlerle paylaşırım inşallah.






Cafe Fernando'da gördüğümde hemen favorilerim arasına aldığım bu lezzetli kabaktan olma, börekten bozma tarif, 2013'ün ilk tarifi olsun bakalım. Börek dediğime bakmayın. İçinde yufka ya da hamur yok, sadece ekmek var. Hem yapılışı kolay, hem kalorisi az hem de çok lezzetli. Kendileri tek öğünde bitti, siz düşünün artık lezzetini.. 






Kaynak: Cafe Fernando






MALZEMELER:


4 adet büyük boy kabak


325 gr. beyaz peynir (yaklaşık bir çorba kasesi kadar)


150 gr. ekmek


1 demet dereotu


2 adet yumurta (tarifte 1 yumurta diyordu ama ben 2 tane koydum, güzel de oldu)


1 tatlı kaşığı karabiber






Üzeri İçin:


100 gr. rendelenmiş hellim peyniri (veya dil peyniri)






kabakli borek almodrote 2






YAPILIŞI:




  • Kabakları yıkayıp kabuklarını soyun.


  • Rendeleyip süzgecin içine aktarın ve ellerinizle sıkarak suyunu mümkün olduğu kadar fazla süzün. 


  • Fırına dayanıklı bir kaba aktarın. 


  • Ekmeği kabukları ile birlikte ufalayarak ıslatın ve fazla suyunu süzerek kabaklara ekleyin. 


  • İçine bir demet dereotunu ince ince kıyın. 


  • Beyaz peyniri elinizle ufak parçalara bölüp karışıma ekleyin. 


  • Yumurtaları çırpıp üzerine ekleyin. Karabiberi serpin. 


  • Bütün karışımı harmanlayıp peyniri ve ekmeği çatalla iyice ezin. 


  • Tüm karışımın üzerini çok fazla bastırmadan düzeltin. 


  • İnce rendelenmiş hellim peynirini serpin ve önceden ısıtılmış 200 derecede pişirmeye başlayın.


  • Yarım saat sonra kontrol edin, eğer üzerindeki peynir yanmaya yüz tuttuysa tepesine fırın kabını tamamen örtecek büyüklükte bir alüminyum folyo sererek 15 dakika daha pişirin. 


  • Fırından çıkarıp 10 dakika beklettikten sonra sıcakken servis yapın.




Afiyet şeker olsun..


No comments:

Post a Comment