Wednesday, August 7, 2013

KABAKLI-PEYNİRLİ BÖREK


kabakli peynirli borek 1 .

4 yufka

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 şişe maden suyu

2 kabak

3 yumurta

1 su bardağı beyaz peynir rendesi

1/2 demet dereotu

1/2 demet maydanoz

.

Kabaklar rendelenip suyu iyice sıkılır,beyaz peynir rendesi ve ince kıyılmış derotu ve maydanozla karıştırılarak iç hazırlanır.2 yufka buruşturularak tepsiye yayılır.Üzerine kabaklı-peynirli iç yayılır.Diğer 2 yufka da buruşturularak üzerine kapatılır.Keskin bir bıçakla dilimlenir.Yumurta-maden suyu-sıvı yağ karışımı üzerine dökülür.1-2 saat buzdolabında dilendirilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.

No comments:

Post a Comment