Tek porsiyonluk , hem sunumu hem de yapılması çok kolay bir börek...Yufka büyük marketler yerine yufkacılardan taze olarak alınırsa daha iyi sonuçlar elde edilebilir.
Malzemeler:
- 1/2 kg yufka(3 adet)
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 250 gr beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı çörekotu
- 2 domates
- Sıvıyağ , süt , yumurta çırpılır.
- Tezgaha yayılan yufkaların aralarına yağlı karışım sürülerek , üç yufka üst üste konur.
- Araları yağlanmış yufkalar dört parçaya sonra her parça tekrar dörde bölünüp, onaltı üçgen parça elde edilir.
- Her parçanın geniş tarafına bir çorba kaşığı peynirli iç malzemesi konulup sigara böreğinden biraz daha gevşek şekilde kenarları içe doğru kıvrılarak sarılır.
- Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülüp , çörekotu serpilir.
- Böreklerin ortası bıçakla kesilir.Kesiklerin içine domates dilimleri konur.
- 200 C ısıtılmış fırında ,böreklerin üzeri kızarana kadar pişirilir.Sıcak servis edilir.
No comments:
Post a Comment