Monday, August 5, 2013

KARNIYARIK BÖREK



karniyarik borek 1






     Tek porsiyonluk , hem sunumu hem de yapılması çok kolay bir börek...Yufka büyük marketler yerine yufkacılardan taze olarak alınırsa daha iyi sonuçlar elde edilebilir.






Malzemeler:


  • 1/2 kg yufka(3 adet)  

  • 1 yumurta 

  • 1 çay bardağı süt   

  • 1 çay bardağı sıvıyağ 

 İç malzemesi:


  • 250 gr beyaz peynir 

  • 1/2 demet maydanoz   

  • 1 çay kaşığı karabiber  

Üzerine:


  • 1 yumurta sarısı  

  • 1 çorba kaşığı çörekotu  

  • 2 domates 



karniyarik borek 2




Yapılışı :



  • Sıvıyağ , süt , yumurta çırpılır.

  • Tezgaha yayılan yufkaların aralarına yağlı karışım sürülerek , üç yufka üst üste konur.

  • Araları yağlanmış yufkalar dört parçaya sonra her parça tekrar dörde bölünüp, onaltı üçgen parça elde edilir.

  • Her parçanın geniş tarafına bir çorba kaşığı peynirli iç malzemesi konulup sigara böreğinden biraz daha gevşek şekilde  kenarları içe doğru kıvrılarak sarılır.

  • Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülüp , çörekotu serpilir.

  • Böreklerin ortası bıçakla kesilir.Kesiklerin içine domates dilimleri konur.

  • 200 C ısıtılmış fırında ,böreklerin üzeri kızarana kadar pişirilir.Sıcak servis edilir.




No comments:

Post a Comment