Monday, August 19, 2013

KAŞARLI BÖREK (Değişik börek tarifi arayanlar için)



Maharetli hanımlara harika bir börek daha. Yiyenlerin bazısı kek bazısı börek diyor. Ama ben börek olarak biliyorum. Biraz emek isteyen harika bir tat. Eeee nede olsa lezzeti kaşardan.






Malzemeler:


4 yumurta


½ paket margarin (125 gr)


1,5 su bardağı ılık su


2 su bardağı un


250 gr kaşar peyniri


1 çay kaşığı tuz






Yapılışı:






Kek kalıbınızı yağlamak için margarinden 1 tatlı kaşığı kadar ayıralım. Bir tencereye geriye kalan margarini koyalım ve eriyelim. Margarin eriyince içine 1,5 su bardağı ılık suyu ekleyelim ve yağlı su kaynayınca ocaktan alalım. Yağlı suyumuzu sürekli karıştırarak, elekten geçirdiğimiz unu azar azar ilave edelim ve unu suya iyice yedirinceye kadar karıştıralım.


Tencereyi tekrar kısık ateşe ocağa koyalım. Hamurumuz yapışmaz bir hal alıncaya kadar yani tencereden kalkıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirelim. Sonra ılımasını bekleyelim.


Ilıdığı zaman yumurtaları tek tek yedire yedire ilave edelim yani birini hamura yedirmeden diğer yumurtayı ilave etmeyelim.


Rendelenmiş kaşar peynirimizide hamurumuza ilave edelim ve iyice karıştıralım. Kek kalıbınızı veya tepsinizi başta ayırdığımız margarinle yağlayın. Sonra kabınıza 1 tatlı kaşığı un serpin ve tepsinizi unlayın. Önceden 175oC'de ısıtılmış fırında pişirelim. Piştikten sonra ılıdığı zaman servis kabımıza ters çevirerek kalıptan çıkaralım. Ilıkken veya soğuduğunda servis yapalım.






                                                        AFİYET OLSUN.







No comments:

Post a Comment