Monday, August 5, 2013

KIYMALI BÖREK - YOĞURTLU KARNIBAHAR SALATASI


Bazen akşam için yemek yapmak istemiyor canım. Farklı şeyler istiyor insanın canı. Dün de öyle bir gündü. Soframızda çayla birlikte kıymalı börek ve yoğurtlu karnıbahar salatası vardı.

KIYMALI BÖREK


kiymali borek yo urtlu karnibahar salatasi 1
Malzemeler:


  • 3 adet yukfa

  • 250 gr yağsız kıyma

  • 1 adet orta boy soğan

  • Tuz, karabiber

  • Dereotu, maydanoz

  • 2 adet yumurta

  • Galeta unu

  • Kızartmak için çiçek yağı

Yapılışı:


  • Kıymayı biraz yağ ile birlikte bir tavaya alıp kavurmaya başlıyoruz.

  • İnce ince doğranmış soğanları, tuz ve karabiberi ekliyoruz.

  • Kavrulma işlemi tamamlanınca ocağın altını kapatıp ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.

  • Yufkayı 6'ya bölüyoruz. Kestiğimizi yufkaların geniş kısmına kıymalı harçtan soğuyunca 1 kaşık  koyup sigara böreği gibi sarıyoruz. Çok sıkı sarmamaya dikkat edelim.

  • Kestiğimiz yufkaların tamamını bu şekilde sarınca börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa iyice bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun..

YOĞURTLU KARNIBAHAR SALATASI


kiymali borek yo urtlu karnibahar salatasi 2
Malzemeler:


  • Karnıbahar

  • Zeytin yağı

  • Limon suyu

  • Kuru nane,tuz

  • Yoğurt

  • Sarımsak

  • Toz kırmızı biber

Yapılışı:


  • Karnıbaharları küçük çiçekler şeklinde ayırıp iyice yıkıyoruz.

  • Tuzlu suda haşlıyoruz. Suyunu süzdürüyoruz.

  • Zeytinyağı, limon suyu,tuz ve kuru nane ile yaptığımız sosu karnıbaharların üzerine döküyoruz.

  • Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz.

  • Sarımsaklı yoğurdun da üzerine yağda yavurduğumuz toz kırmızı biberi gezdiriyoruz. Afiyet olsun...



No comments:

Post a Comment