Sunday, August 11, 2013

KIYMALI PATATESLİ BÖREK


kiymali patatesli borek 1

Malzemeler:

4 Adet yufka

250 gr kıyma

2 büyük haşlanmış patates

1 soğan

Tuz

Karabiber

Sosu için:

2 yumurta

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

1. Soğanları ince doğrayın ve bir kaşık kadar sıvıyağla beraber tavaya alın.

Kıymayı da ekleyip kıyma suyunu salıp çekene kadar orta hararetli ateşte kavurun.

2. Patatesleri rendeleyip tuz ve karabiberle beraber tavaya ilave edin. Karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde 1-2 dakika kadar pişirin. Altını kapatıp, 15-20 daika kadar bu şekilde kapağı kapalı bekletin.

3. Sos için sos malzemelerini karıştırıp çırpın.

4. Birinci yufkayı düz bir zemin üzerine serin. Üzerine sosun bir kısmını döküp ikinci yufkayı da üzerine serin.

5. Yufkaları iki kat üstüste iken eğer gül böreği şeklinde isterseniz 8'e, sigara böreği şeklinde istiyorsanız 12'ye bölün.

6. Harçtan 2 çorba kaşığı dolusu kadar malzemeyi her bir üçgenin kıyısına koyun. Harcı biraz elinizle yaydırın. Bir dilimin kenarlarını harcı dışarıya doğru dökülmesin diye içeri doğru katlayın. Daha sonrada sigara böregi veya gül böreği gibi sarın.

7. Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Böreklerin üzerlerine kalan sosu sürüp çörek otu veya susam dökün.

8. 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

No comments:

Post a Comment