Wednesday, August 7, 2013

KOLAY ARNAVUT BÖREĞİ PIRASALI (Elde açma börek )



kolay arnavut bore i pirasali elde acma borek 1







MALZEMELER  :






İÇ HARCI İÇİN :


YARIM   KG PIRASA


1 SU BARDAĞI YOĞURT


1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER


1 ÇAY KAŞIĞI    PUL BİBER


YARIM  TATLI KAŞIĞI  TUZ



kolay arnavut bore i pirasali elde acma borek 2







HAMURU İÇİN :










1 KG UN


1 ÇORBA KAŞIĞI  SIVIYAĞ


1 ÇORBA KAŞIĞI  YOĞURT


1 TATLI KAŞIĞI  TUZ






YARIM PAKET MARGARİN


YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ














YAPILIŞI :






     Tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğurulur.


        


     Hamur iki büyük bezeye ayrılır.İlk parça büyükçe açılıp eritilen  yağdan  üzerine  bolca sürülür ve bıçak veya kaşık yardımıyla  şekildeki gibi  parçalara ayrılıp  üst üste dizilirler.


kolay arnavut bore i pirasali elde acma borek 3



kolay arnavut bore i pirasali elde acma borek 4


           En altta kalan parça elle çekiştirilerek  büyütülür ve alttan üzerine kapatılacak şekilde üzerine serilir. 






kolay arnavut bore i pirasali elde acma borek 5






           Kat kat olan hamur dinlenirken diğer parçada aynı şekilde hazırlanır.İlk parça fazla bastırmadan  tepsi büyüklüğünde açılıp yağlanmış tepsiye serilir.






             Pırasalar ince ince doğranır tuzu ve baharatları  ve yoğurtuda  eklenir karıştırılır.






          Hazırlanan iç harç ilk açılan hamurun üzerine serilir.  


         Diğer hamurda açılıp üzerine serilir.En üstede bolca yağ  gezdirilip fırına sürülür.


         İyice kızarana kadar yaklaşık olarak 45 dakika  kadar pişirilir.



kolay arnavut bore i pirasali elde acma borek 6


kolay arnavut bore i pirasali elde acma borek 7


kolay arnavut bore i pirasali elde acma borek 8














Aynı sistemle  istenilen iç malzeme kullanılarak bu böreği yapabilirsiniz.






kolay arnavut bore i pirasali elde acma borek 9



No comments:

Post a Comment