Wednesday, August 7, 2013

Kolay Patlicanli Borek


kolay patlicanli borek 1

Inanilmaz kolay, bir o kadar da lezzetli bir borek tarifi ariyorsaniz iste tam da olmak istediginiz yerdesiniz :) tarifini suradan aldim, tirtikli borcama dokulecek diye ozellikle belirtmisler, hikmetini anlayamadim, sordum ama cevapta alamadim buna ragmen denedim cok ama cok lezzetli ve de cok kolay bir tarifti yiyen herkesin cok begendigi hatta su boregi tadinda denilen guzel bir borek tarifi kesinlikle tavsiye ediyorum :)




Malzemeler



  • 1.5 su bardagi sut (250 ml)


  • 1 cay bardagi zeytinyagi (75 veya 100 ml)


  • 2 yaprak yufka


  • Bir su bardagi kozlenmis patlican


  • Peynir ve de maydonoz


  • 2 yumurta

Yapilisi

Once sos malzemelerini hazirliyoruz, yumurta siviyag ve de sutumuzu genis bir kaseye alip karistiriyoruz.


kolay patlicanli borek 2
Buradaki yufkalar vakumlu posetlerin icinde satildigi icin gordugunuz uzere birbirine yapismis parcalanmis bir yufka, bunun iki yapragini ayirip gelisi guzel elimizle kopartiyoruz, hatta biz bu boregi oglumla yapiyoruz, onun kucuk kaslari acisinda kopartmasi gelistirici bir etkinlik hemde birlikte yaptigimiz icin cok zevkli


kolay patlicanli borek 3
Gelisiguzel kopardigimiz yufka parcalarini sutlu sos karisimi olan kasemize ekliyoruz.


kolay patlicanli borek 4
Sosla yufkalarimizi bir guzel karistiriyoruz.


kolay patlicanli borek 5
Patlicanlarimizi ilave ediyoruz, patlicaniniz yoksa sadece peynirde ekleyebilirsiniz o da cok guzel oluyor.


kolay patlicanli borek 6
Maydonoz ve de peynirlerimizi ekleyip karisriyoruz, sutun az geldigini dusunebilirsiniz endiselenmeyin tam geliyor, sut ilavesi yapmayin. (ben kuru maydonoz kullandigim icin boyle nane gibi duruyor)


kolay patlicanli borek 7
Onceden yagladigimiz borcama karisimi dokuyoruz.


kolay patlicanli borek 8
Uzerini kaplayacak kadar kasar rendeliyoruz, onceden isittigimiz 175 C- 350F de boregimizin uzeri kizarana kadar pisiriyoruz, benimkisi gazli firinda yaklasik 1 saatde pisti.


kolay patlicanli borek 9
Firindan cikan boregimizi kare dilimlere kesip afiyetle yiyiyoruz, yediriyoruz.

Afiyet olsun...


kolay patlicanli borek 10

**Bu post otomatik olarak yayinlandi, oncesinde hazirlayip bloguma ekledigim bir tariftir cevap veremedigim yorumlar icin simdiden ozur dilerim, yakin zamanda donmek umuduyla

No comments:

Post a Comment