Monday, August 5, 2013

KÖZLENMİŞ PATLICANLI BÖREK



kozlenmis patlicanli borek 1


Merhaba, Bahar geldi dedik hava ısındı dedik ama bir kandırdı bizi güneş ve tekrar buz kesti havalar. Sanırım bir hafta daha bu şekilde soğuk olacakmış. Böyle havalarda evde akşam üzeri sıcacık çayın yanına bu nefis börekleri yapabilirsiniz. Hazırda közlenmiş patlıcan varsa hele tadına tat katar. Yaz olmadığından ben hazır közlenmiş patlıcan kullandım.






MALZEMELER: ( 12 adet börek için)






2 adet yufka

5 adet patlıcan


2 adet kırmızı biber


3 diş sarımsak


5-6 kaşık zeytınyağı


tuz


1 çay bardağı sıvı yağ


yarım çay bardağı su


1 yumurta sarısı






YAPILIŞI:






1) Öncelikle patlıcan ve biberleri közleyin. Bıçak yardımı ile iyice ezin.






2) Bir tavaya zeytinyağını koyun. Sarımsakları ince kıyıp yağın içine atın. Kokusu çıkınca közlenmiş patlıcan ve biberleri ve tuzu da  katın karıstırın.






3) Yufkanın bir tanesini açın. Su ve yağ karışımını yufkanın her tarafına sürün. İkinci yufkayı üzerine kapatın.






4) Yağlanan  yufkaları 12 eşit parçaya bölün. Her parçanın kenarına iç malzemesinden koyun. 






5) Kalın sigara böreği gibi sarın. yağlanmış fırın tepsisine dizin. Böreklerin orta kısımlarını bıçakla kesin. 






6) Yumurta sarısını böreklerin üzerine sürün. 180 derecede 30-35 dakika pişirin. 






Not: Patlıcan, biber közlemek uzun iş diyorsanız hazır konserve de kullanabilirsiniz.



















No comments:

Post a Comment