1 adet Yufka
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bar.süt
kürdan
:İÇİ İÇİN
5 adet orta boy patates
200 gı salam
tuz karabiber pul biber
YAPILIŞI
Patatesler yıkanıp haşlanır ve sıcakken ezilir içine doğranmış salam ve baharatlar konulur ve bir kenarda bekletilir.
Diğer taraftan verilen malzemeler bir kasede çırpılır.Yufka düz bir zemine serilir hazırlanan harçtan her yerine bir fırça yardımıyla sürülür.Yufka tam ortadan ikiye katlanır ve yumurtalı harçtan tekrar her serine sürülür ve bir bardak veya küçük bir kase yardımıyla kesilir. kürdanla teğel yapar gibi börekler dikilir kalan sıvı harç üzerine sürülür 180 önceden ısıtılmış fırında kızartılır
AFİYET OLSUN
Bu tarifi sevgili ve marifetli arkadaşumAYNUR (Papatya 68) blogunda görmüştüm ve hemen denedim nefis ve tam bir lokmalık börek .
No comments:
Post a Comment