Hamur açma konusunda pek yetenekli değilim,ama bu börekler süper :) Tariflerine güvendiğim ve beğenerek denediğim Sevgili Yeşim'e (Yetur) bir kez daha teşekkür ederek tarifi aynen aktarıyorum :
.
1 bardak süt
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 paket instant maya
tuz
un
.
Bu malzemeler ile orta yumuşaklıkta hamur yoğurulur.6 bezeye ayırılır. Her beze un ile açılabildiği kadar ince açılır,sonra üzerine 1 kaşık sıvı yağ gezdirilir.Yufka yine ortadan 2 ye kesilir.Kesilen yere harç boylu boyunca yayılır.Rulo olarak sarılır, U şeklinde yağlı tepsiye koyulur.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış oldukça sıcak fırında pişirilir.
.
*** dilerseniz aynı hamuru yine bezelere bölün az un ile açın üzerine haşhaş ezmesi sürün.Rulo yapıp kendi etrafında döndürün.Haşhaşlı çörekleriniz hazır :)
.
No comments:
Post a Comment