Malzemeler:
12 Tane milföy
3 Tane yufka
2 Tane yumurta
1/2 Su bardağı sıvı yağ
1/2 Su bardağı süt
1 Şişe soda
İçine:
1 Kase beyaz peynir
1 Demet maydanoz
Yapılışı:
6 tane milföy hamuru esnetilerek yağlanmış tepsiye yayılır.Üzerine 1,5 yufka parçalanarak onun üzerine iç malzeme konur.Kalan 1,5 yufkada parçalanarak üzerine konur.En son üstüne kalan 6 milföyde esnetilerek konur.Sos malzemeleri yumurta,süt,yağ ve soda çırpıldıktan sonra dilimlenen böreğin üzerine dökülüp 1 gece bekletilip 200 derecelik fırında 25-30 dk pişirilir.
Bu tarifi P.D.Ç.S etkinliği için gelibolu17 arkadaşıma yolluyorum.
No comments:
Post a Comment