Wednesday, August 21, 2013

Pastırmalı börek tarifi


















Malzemeler:


2 adet milföy hamuru


2 adet yufka


1 adet soğan


50 gram pastırma


200 gram ıspanak


Sıvıyağ


Tuz


Karabiber
pastirmali borek tarifi 1





Sosu için;


1 çay bardağı süt


Yarım çay bardağı sıvıyağ


1 adet yumurta


Hazırlanışı:


Soğanı doğrayın, kavurun. Ispanakları da ekleyin.. Pastırmaları doğrayın. Tavaya pastırmayı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp, karıştırın. Yufkaları açın ve aralarına sıvıyağ, süt ve yumurta karışımından sürüp üst üste yerleştirin. Kare kare kesin. Her karenin içine pastırmalı karışımdan koyun. Milföylerin ortasını çay bardağının ağzı ile yuvarlak şekilde kesin. Bilezik gibi kalan kısmını kare yufkaların içinden geçirin. Yufkaların kenarlarını açın. Yağlanmış tepsiye dizin. Sosun kalanını böreklerin üzerine de sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.


Kaynak:caferuj.com.tr




Bu yazı pastirmali borek tarifi 2 kişi tarafından okundu.


No comments:

Post a Comment