GÜNAYDIIIIN;Bugün güzel bir börek tarifini sizinle paylaşacağım.Gerçekten şimdiye kadar yaptıklarımdan daha güzel oldu,çıtır çıtır ve bayatlamadı.Gittikçe kendimi geliştiriyorum galiba.Her zamznkinden farklı olarak mısır nişastasıyla açtım.Hem incecik açıldı.hemde o çıtırlığı verdi heralde.Neyse gelelim tarife....Bu tarifi sahur etkinlikleri için mintinin mutfağına gönderiyorum.
MALZEMELER
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 1 fincan sıvı yağ,tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya(maya 1 tatlı kaşığı toz şekerle ılık suda kabartılacak.)
İçi için:
- Haşlanıp yağ ve soğanla kavrulmuş patates
- İnce doğranmış maydonozla karıştırılmış beyaz peynir.
- Sıvıyağ
YAPILIŞI
- Tüm malzemeler ve aldığım kadar suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz.
- Mayalanmasını beklemeden iki beze yapıp servis tabağı büyüklüğünde açarak üzerlerini yağlıyoruz.
- 10 dk dinlendikten sonra açtığımız hamurları yağlı kısım içte kalacak şekilde katlayıp tekrar bezeliyerek oklava ile nişasta yardımıyla incecik açıyoruz.
- Üzerine harcı yayıp iki uçtan karşılıklı yuvarlıyarak rulo yapıyoruz (yoksa çok kalın olur.)
- Tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment