Saturday, August 10, 2013

PATATESLİ AÇMA BÖREK


patatesli acma borek 1


patatesli acma borek 2


patatesli acma borek 3


patatesli acma borek 4


patatesli acma borek 5

GÜNAYDIIIIN;Bugün güzel bir börek tarifini sizinle paylaşacağım.Gerçekten şimdiye kadar yaptıklarımdan daha güzel oldu,çıtır çıtır ve bayatlamadı.Gittikçe kendimi geliştiriyorum galiba.Her zamznkinden farklı olarak mısır nişastasıyla açtım.Hem incecik açıldı.hemde o çıtırlığı verdi heralde.Neyse gelelim tarife....Bu tarifi sahur etkinlikleri için mintinin mutfağına gönderiyorum.


MALZEMELER


Hamuru için:


  • 2 su bardağı un

  • 1 fincan sıvı yağ,tuz

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya(maya 1 tatlı kaşığı toz şekerle ılık suda kabartılacak.)



İçi için:



  • Haşlanıp yağ ve soğanla kavrulmuş patates

  • İnce doğranmış maydonozla karıştırılmış beyaz peynir.

  • Sıvıyağ



YAPILIŞI



  • Tüm malzemeler ve aldığım kadar suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz.

  • Mayalanmasını beklemeden iki beze yapıp servis tabağı büyüklüğünde açarak üzerlerini yağlıyoruz.

  • 10 dk dinlendikten sonra açtığımız hamurları yağlı kısım içte kalacak şekilde katlayıp tekrar bezeliyerek oklava ile nişasta yardımıyla incecik açıyoruz.

  • Üzerine harcı yayıp iki uçtan karşılıklı yuvarlıyarak rulo yapıyoruz (yoksa çok kalın olur.)

  • Tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

  • Afiyet olsun.










No comments:

Post a Comment