Monday, August 12, 2013

PATATESLİ DİLİM BÖREK



 


patatesli dilim borek 1


 


 


 


Artık eskisi gibi bloğumla daha çok ilgilenmek istiyoruuuum:)


 


Başlangıcı yumuşacık patatesli börek ile yapıyorum. İlk defa yaptım ve favori böreğim oldu diyebilirim. Bir müddet dadanırım bıkana kadar sürekli yaparım:)


 


Malzemeler :


 


3 adet yufka


5-6 adet orta boy patates


100 gr tereyağ (eritilmiş, soğumuş)


150 gr kaşar peynir


2 yumurta


1 bardak süt


tuz, karabiber, kırmızıbiber 


 


Üzerine :


 


Yoğurt


Sıvıyağ


Çörekotu


 


Yapılışı :


 


Patatesler haşlanarak ezilir. İçine kaşar peyniri rendelenir, karıştırılır. Ayrı bir kapta eritilmiş tereyağ, süt ve yumurtalar ilave edilerek, karıştırılır. Bu karışım patatese eklenir ve çırpma teli ile iyice karıştırılır.


 


1.yufka tezgaha serilir ve kare olucak şekilde kenarlarından kesilir. Üzerine patatesli karışım sürülür. Kesilen parçalarla birlikte 2. yufka aynı şekilde kesilerek yufkanın üzerine serilir ve karışım sürülür. 3. yufka üzerine koyulur ve kalan patatesli harçta bunun üzerine sürülür. 3 katlı yufkamız sıkı bir şekilde rulo olucak şekilde sarılır ve ortadan ikiye kesilir. (Dolapta saklaması daha kolay) Sitreç filme sarılarak, dolapta 1 gece dinlendirilir. Zamanınız yoksa 3-4 saatte kalabilir. 1,5 - 2 cm kalınlığında kesilerek, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yoğurlu-sıvıyağ karışımı sürülür, çörek otu serpilir. 180-200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir....


 


 


No comments:

Post a Comment