Saturday, August 10, 2013

PATATESLİ GÜL BÖREK


patatesli gul borek 1

En son yazdığım postu okuyunca ve şimdiki halimi düşününce güldüm kendi halime...düşüncelerimde mecburi bir değişme olmuş ve attığım havalar,yapacak birşey yok demeler yalan olmuş:))

son olarak kayınvalideciğimin geleceğini haber etmiştim sizlere...geldi... gideli 1 ay oldu nerdeyse vee bana miras +4 kilo bıraktı sağolsun:(yaptı güzel yemekleri en içlisinden en gömbesinden,hangelinden...ve olan oldu:(doğal sınırlarımı aştım ve soluğu diyetisyende aldım:)

Ve şimdi bu satırları yazan zavallı ben açç:((aslında problem şu 10 gündür tatlısız yaşamaktayım...yayınladığım böreğe hasretim...ama işin güzel tarafı yavaş çalışan metobolizmama inat  kilo veriş hızım oldukça iyi:))olucak galiba Allahın izniyle:))

Evimizin son popüler konusu 4+4+4...yeni sistem konusunda henüz yorum yapmanın ,aceleci olmanın gerekmediğine inanırken sanıırım evimizin fıındık kurduna okul yolu gözüktü... o hiçbir zaman okula gitmek istemesede...herşeyi bildiğini iddia etse de:))"ben zaten herşeyi biliyorum,okula gitmeme gerek yook"gibi keskin ifadeler kullansa da ısınma turlarımız başladı..yakında gidip göreceğiz müstakbel okulunu....Allah yardımcımız olsun diyorum ve dualarınız bekliyorum..

Gelelim böreğimize..çok severim patetesli böreği..yapıldığı zaman kalma ihtimali olmayan oldukça doyurucu ve kolay...bak şimdi olsada yesem:(((yok yok yemesem...:((((

malzemeler:



  • 1 kg yufka


  • 1/2 s.b süt


  • 1/2 s.b su


  • 3 y.k yoğurt


  • 1 adet yumurta


  • 1/2 ç.b sıvı yağ





  • iç harcı:


  • 4 adet orta boy patates


  • yarım demet maydanoz


  • 1 adet iri soğan


  • 2 y.k karışık salça


  • 1ç.b sıvı yağ


  • tuz,karabiber,kırmızı biber


  •  


  • hazırlanışı:


  • yufkaları  sigara böreği gibi 8 eşit parça olacak şekilde kesin


  • su,süt,yoğurt,yağ,yoğurt ve yumurtayı bir kapta iyice karıştırın


  • haşlanan patateslerin rendeledikten sonra,yağda kavurduğunuz soğan ve salça karışımına ilave edin.


  • maydonoz ve baharatları ekleyerek iç harcı soğumaya bırakın.


  • yufkaların üzerine sütlü harçtan sürün ve iç harçtan koyarak sarıp gül şeklini verin(kol böreği şeklinde de sarabilirsiniz)


  • yağladığınız tepsiye börekleri dizdikten sonra kalan sıvı karışımı böreklerin üzerine dökün.


  • 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.


  • afiyet olsun...




 



No comments:

Post a Comment