Böreğin adına bakınca" ıslak börekmi o da nasıl oluyormuş" dediğinizi duyar gibiyim.. Bu böreğe banyo böreğide deniliyormuş ben o ismi beğenmediğim için ıslak börek adını verdim.Böreğin özelliği sardıktan sonra suya batırıp çıkarıyoruz böreği yani ıslatıyoruz.Böreği kız kardeşim Berrin yapmış akşam yemeğinde bizede yolladı , gerçekten çok lezzetli ve yumuşacık bir börek..Denemenizi tavsiye ederim... 12 adet börek için
Malzemeler:
2 adet yufka
su
sıvı yağ
3 patates
karabiber, kırmızı biber (arzuya göre)
tuz
1 yumurtanın sarısı
Önce böreğimizin iç malzemesini hazırlıyoruz bunun için patatesleri rendeleyip suyunu sıkarak bir tencereye yada tavaya alıyoruz biraz sıvı yağ dökeren patatesleri biraz çeviriyoruz
ister isek içine karabiber ve kırmızı biber ilave ediyoruz.
1 yufkayı tezgahın üzerine serdikten sonra üzerine biraz sıvı yağ gezdiriyoruz ve fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz.Daha sonra iki yemek kaşığı suyu yufkanın üzeri üzerine yayıp fırçayla dağıtıyoruz
ikinci yufkayı bu yufkanın üzerine örterek 12 eşit parçaya bölüyoruz
Hazırladığımız patatesli harcı böreklerin geniş bölümüne koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyoruz
en son börekleri içerisine su doldurduğumuz geniş bir kasedeki suya batırıp çıkarıyoruz ve tepsiye diziyoruz
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
No comments:
Post a Comment