Wednesday, August 7, 2013

PATATESLİ KAŞARLI BÖREK


MALZEMELER

2 su bardağı süt

1 yumurta

yarım su bardağından biraz az sıvıyağ

aldığı kadar un

tuz

üzerine:

yumurta sarısı, çörekotu


İç Harcı:

5-6 patates

3 orta boy soğan

150-200gr kaşar peynir

tuz

karabiber

pulbiber




patatesli kasarli borek 1


HAZIRLANIŞI

İç harç için patatesleri haşlayıp ezin. Soğanı sıvıyağda kavurup patatese ekleyin. İçine peyniri rendeleyin. Baharatları ekleyip karıştırın.Hamur harcını yoğurup dinlendirin. Hamuru rulo yapıp dört bezeye bölün. Her bir dilimi uzatıp tekrar dört parçaya ayırın. Tüm parçaları üçerli bezeler halinde gruplayın.Üçerli bezeleri nişastayla pasta tabağı kadar açın. En üst hariç aralara sıvı yağ sürüp üst üste dizin. Üst üste dizdiğiniz bu grubu bu defa servis tabağı (pasta tabağından daha büyük) kadar açın. Açtığınız hamuru bıçakla dört eşit üçgene bölün. Uzun kenara harcı koyup sigara böreği gibi sarın. Aynı işlemi diğer üçlü bezeler için de yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Kızarana kadar pişirin.


patatesli kasarli borek 2


No comments:

Post a Comment