Thursday, August 8, 2013

Patlıcanlı Açma Börek



patlicanli acma borek 1






Lezzetli bir açma börek tarifi...






patlicanli acma borek 2



Malzemeler:
Hamur için:


  • 1 kg un

  • Aldığı kadar su

  • 1 çay bardağı yoğurt,

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • Tuz

Ara kat ve üzeri için:


  • küçük bir kase sıvı yağ

İç harcı için:


  • 4-5 adet patlıcan

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 3-4 adet biber

  • 2 adet soğan

  • 2-3 adet domates

  • Tuz, istenen baharat (karabiber, kimyon, pul biber vs)



Yapılışı:


  • Patlıcanları tamamen soyun, bütün halde tuzlu suya koyup 15-20 dakika bekletin. Daha sonra yıkayıp, suyunu sıkın ve küp küp doğrayın.

  • Tavaya zeytinyağını alın yemeklik doğranmış biber ve soğanı ekleyerek kavurun. Rengi döndükten sonra kabuğunu soyup doğradığınız domatesleri ekleyin, 1-2 dakika da domatesleri kavurduktan sonra küp doğranmış patlıcanları katın.

  • Tuz ve baharatı ekleyip hiç su eklemeden -domatesin suyu ile- kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişrin. (İsteyen harca bulyon da ekleyebilir, bu durumda tuz eklemenize gerek yok)

  • Hamur için bir kaba unu ve tuzu alın, ortasını açın, sıvı malzemeleri ekleyin (yoğurt, sıvı yağ), yavaş yavaş suyu ekleyin ve elinizle yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

  • Üzeri kapalı olarak hamuru bir kenara alıp 1 saat dinlendirin.

  • Daha sonra hamuru bezelere ayırın ve hafif un serpilmiş zeminde olabildiğinde ince açın, üzerine biraz sıvı yağ gezdirin. Yufkayı ortadan kesin geniş kısmına harcı koyup rulo haline getirin.

  • Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın.

  • Üzerine fırçayla sıvı yağ sürün ve önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişrin.



No comments:

Post a Comment