Thursday, August 8, 2013

PAZILI BÖREK







ELDE AÇMA BÖREK






 Bugün pazar; 


              eee dile kolay   ödevli, performanslı bir okul ,


kesimli dikişli bir mefruşat kursu,


               iki yaramaz küçük çocukla geçirilmiş koskoca 


bir hafta neticesinde gelen PAZAR


onurlandırmak lazım:)








pazili borek 1




                                        Bizim yörede pek yapılır bu börek

                                                İÇ MALZEMESİ

                                  Pazılar yıkanıp doğranıp bol soğanla kavrulur

                                 Yarım bardak pirinç haşlanıp ilave edilir

                                 Tuz ve karabiber de eklenip iç hazır olunur

                                                  HAMURU

                                Un ılık su ve tuz ile yoğrulup dinlendirilir

                                Minik bezeler hazırlanıp,üç guruba ayrılır  '10-13adet kadar

                                Birinci gurbun  her biri küçük tabak büyüklüğünde açlır

                                Aralarına sıvıyağ sürülerek üst üste konulur

                                Hepsi bir açılıp tepsiye yerleştirilir

                                İç malzemenin yarısı hamurun üstüne döşenir

                                Bu şekilde bir kat daha aynı işlem yapılır

                                Son hamurda açıldıktan sonra tepsinin üstü kapatılır

                                Sıvı yağ ve yumurta sarısı üstüne sürüldükten sonra 180 de pişirilir


pazili borek 2








pazili borek 3







pazili borek 4







pazili borek 5








pazili borek 6



No comments:

Post a Comment