ELDE AÇMA BÖREK
Bugün pazar;
eee dile kolay ödevli, performanslı bir okul ,
kesimli dikişli bir mefruşat kursu,
iki yaramaz küçük çocukla geçirilmiş koskoca
bir hafta neticesinde gelen PAZAR
onurlandırmak lazım:)
İÇ MALZEMESİ
Pazılar yıkanıp doğranıp bol soğanla kavrulur
Yarım bardak pirinç haşlanıp ilave edilir
Tuz ve karabiber de eklenip iç hazır olunur
HAMURU
Un ılık su ve tuz ile yoğrulup dinlendirilir
Minik bezeler hazırlanıp,üç guruba ayrılır '10-13adet kadar
Birinci gurbun her biri küçük tabak büyüklüğünde açlır
Aralarına sıvıyağ sürülerek üst üste konulur
Hepsi bir açılıp tepsiye yerleştirilir
İç malzemenin yarısı hamurun üstüne döşenir
Bu şekilde bir kat daha aynı işlem yapılır
Son hamurda açıldıktan sonra tepsinin üstü kapatılır
Sıvı yağ ve yumurta sarısı üstüne sürüldükten sonra 180 de pişirilir
No comments:
Post a Comment