Wednesday, August 21, 2013

Peynirli Mayalı El açması Kruvasan Börek Tarifi



Peynirli Mayalı El açması Kruvasan Börek Nasıl Yapılır

İşte yine konuk masama döndüm. Tariflere kaldığım yerden devam .. Bu tarifle Patatesli Milföy böreğin hamuru aynı,sadece iç malzemesi ve şekli farklı aynı hamurla 2 çeşit poğaça, börek her zaman yapılabilecekler arasında. Tabiki Kruvasan Değil ama kruvasan gibi oldular. Milföy gibi açıldı

Yoğurduğumuz hamur oldukça bereketliydi. -:) Tek çeşit yapmak isterseniz malzemelerin yarısı ile hamur yoğurabilirsiniz. 

Mayalanma şekline burdan bakabilirsiniz. 





peynirli mayali el acmasi kruvasan borek tarifi 1

Peynirli Mayalı El açması Kruvasan için malzemeler:

1 su bardağı süt

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı ılık su

42 gr 1 pk yaş maya

1 çorba kaşığı toz şeker

2 yumurta beyazı ( sarıları üzerine)

1 tatlı kaşığı tuz

mayalandırırken kullanmak için 3 çorba kaşığı un

7 su bardağı elenmiş un. Yavaş yavaş ilave edilir. 

Açılan yufkanın arasına sürmek için 

Hamurişi margarini ısıtma kıvamında eritilecek.Yumuşak ve hamura sürülebilir kıvama gelicek.


peynirli mayali el acmasi kruvasan borek tarifi 2

İç malzeme için:

1 kalıp az yağlı beyaz peynir .

yarım bağ maydanoz 

üzerine susam , çörekotu


Peynirli Mayalı El açması Kruvasan Hazırlık aşamaları

1- Mayamızı çırpıcı yada mini rondo içersine bırakalım üzerine 1 kaşık toz şekeri ve 1 çay bardağı ılık suyumuzu dökelim. 3 Çorba kaşığı unuda döktükden sonra çırpıcı ile karıştıralım.  

2- Kapağını kapatıp mayanın kabarmasını bekleyelim. Bu arada Unumuzu eleyelim. Margarinimizi az eritelim. Kaşıkla sürülme kıvamına gelsin.

3- Mayamız kabarınca Yumurta sarıları ve margarin hariç diğer malzemelerle hamur yoğuralım. Burdan bakabilirsiniz. 





peynirli mayali el acmasi kruvasan borek tarifi 3




4-Hamurun mayalanmasını beklemeden 8 eşit bezeye bölelim. Büyük pasta tabağı büyüklüğünce açalım.  Kaşık yardımı ile üzerine yumuşamış margarinden sürelim. Gözleme katlar gibi katlayalım.





peynirli mayali el acmasi kruvasan borek tarifi 4






5-Katladığımız hamurları bir tepsiye dizelim. 8 adet hamurumuz oldu. 






peynirli mayali el acmasi kruvasan borek tarifi 5






Bu hamurlarıda hiç bekletmeden ilk katladığımız hamurdan başlayarak yine pasta tabağı büyüklüğünde açıp önce dörde , sonra 8 'e bölelim.






peynirli mayali el acmasi kruvasan borek tarifi 6





6- İç malzememizden geniş taraflarına yerleştirip sarma yapar gibi saralım.Fırın tepsimize dizelim. Yumurta sarımıza az sıvı yağ döküp çırpalım ve üzerlerine sürelim. Çörek otu yada susamla renklendirelim.





peynirli mayali el acmasi kruvasan borek tarifi 7




7- Şimdi en az 30 dk . Tepsi mayası yaptıralım. Zaten bütün hamuru bitirene kadar da bekleyen süreyi eklersek tepsi mayası gelmiş demektir. Fırınımızı 50 dereceye getirelim. Tepsimizi fırına sürelim. Bu şekilde 5-10 dk. Fırında beklesin. 

8-Peynirli Mayalı El Açması Kruvasan Böreklerimizi artık pişirme zamanı geldi. Fırın derecemizi 190 a getirelim. Tepsimizi orta rafa sürüp böreklerimizin üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Ellerinize sağlık ve afiyetler olsun. 

Milföy tadında Peynirli Kruvasan böreklerimiz hazır. 





peynirli mayali el acmasi kruvasan borek tarifi 8

Peynirli Mayalı El açması Kruvasan Börek Tarifi     

                                                                 Nursevince                                                                                         


No comments:

Post a Comment