Gün menümüzdeki tarifler sırayla gelecek demiştim:) Bu börek için arkadaşlarım; milföy gibi göründüğünü ve lezzet olarak ise çok beğendiklerini belirtiler... Siz de denemek ister misiniz?
malzemeler:
- 3 adet yufka
iç malzemesi:
- 250 gr. yağsız beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yumurt akı
harçı için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
yapılışı: Bir kasede süt, sıvıyağı karıştırın. Bir yufkayı tezgaha serin üzerine sürün. İkinci yufkayı üzerine serip harç, üçüncü yufkayı serip yine harç sürün. Bohça böreğindeki gibi 4 tarafını ortada birleştirin ve harçtan sürün. Elinizle ufaladığınız peyniri, ince kıyılmış maydanozu ve yumurta akını bir kasede karıştırıp üzerine sepin. Yufkanın 4 köşesini ortaya kapatın. Zarf şeklini alacak. 4 büyük üçgen olacak şekilde kesin. Sonra bu üçgenleri ortadan ikiye üçgen şeklini alacak şekilde kesin. Yine bu 8 üçgeni ortadan kesin. Toplam 16 küçük üçgen elde edin. (böreklerden peynirlerin çıktığı görmek gözünüzü korkutmasın merak etmeyin bişey olmuyor:)) Buzdolabı poşetine sarıp buzlukta bir gece bekletin. (ben buzluğa koyarken, buzdolabı poşetinin yanlarından keserek düz jiletin haline getirdim. Küçük bir tepsiye poşetin yarısı gelecek şekilde yayıp böreklerin 1/3 nü dizip, diğer yarısı ile üzerini örtüp tekrar börekleri dizdim. böreklerin birbirine deymemesi lazım.) Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
No comments:
Post a Comment