Tuesday, August 6, 2013

PIRASALI BÖREK



pirasali borek 1





PIRASALI BÖREK



MALZEMELER:

1,5 kilo yufka

1,5 kilo pırasa

250 gr kıyma

1 çay bardağı sıvı yağ

yeterince tuz- karabiber-pul biber

SOS İÇİN:

5 çorba kaşığı yoğurt

4 yumurta ( 2 yumurtanın sarısı üstte sürülecek)

3/4 su bardağı sıvı yağ

çok az su ( sosu boza kıvamına getirmek için)

YAPILIŞI:

pırasayı temizledikten sonra ince ince doğrayalım.Kıymayı sıvı yağda kavuralım.Pırasayı ve baharatları ekleyelim Pırasalar yumuşunca ya kadar kavuralım.

Sos malzemelerini karıştıralım, boza kıvamı alacak kadar su ilave edelim.

Yufkaları bütün halinde tezgaha yayıp, üzerine sostan sürelim.Bıçak yardımıyla dörde keselim.Çorba kasesinin içine tek parçayı oturtalım,Kenardaki yufkaları kasenin ortasına toplayıp, ortasına içimizi yerleştirelim.Dışarıda kalan diğer yufkaları için üstüne kapatalım.Yuvarlak şekil elde edelim.Kaseyi yağlanmış tepsiye ters çevirelim.Bütün yufkaları aynı şekilde hazırladıktan sonra üzerine sıvı yağla çırpılmış yumurta sarısı sürelim.Arzuya göre susam- çörek otu serpelim. 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.Yufka ve pırasa oranını ihtiyacınız oranında yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN



--

No comments:

Post a Comment