Wednesday, August 21, 2013

PIRASALI ve KURU DOMATESLİ BÖREKLER



pirasali ve kuru domatesli borekler 1


Şu sıralar sürekli börekler yapıyor ve yiyorum tabi.... Klasik kışın kilo alma modundayım....


Yazı beklersem halim harap.....Hava soğuk mu? dışarı çıkmak istemeyince kısık ateşte çay demleninceye kadar


börekler hazır, sadece bakmak için açılan su gibi ve ardından sinir bozucu unutma beni'yi izliyor ve kaç dilim börek yedim


 kaç bardak çay içtim bilmeden.....offf işte böyle.....neyse boşverin bu can sıkıcı konuyu tarife geçelim hemen...


hamuru için;


6 su bardağı un


biraz tuz,sıvıyağ


1 paket intensit kuru maya


1 kahve fincanı sıvıyağ


ılık su


not:yumuşak bir börek oluyor zaten ama daha çok yumuşak isterseniz sütle yoğurabilirsiniz.






hamur mayalanırken ince iç malzemesini hazırlamak için;


5 adet pırasa


1 küçük kase haşlanmış domates kurusu


tuz ve pul biberi


3 kaşık zeytinyağı


İnce ince doğranan pırasaların suda bekletilir. Suyu süzüldükten sonra tavaya yağı ve pırasaları koyarak kavurun.


Domates kurusunuda ekleyin. Pırasalar suyunu çekinceye kadar kavurun. Tuzu ve biberide ilave edip ocaktan alın.


 İstediğiniz şekilde yapabilirsiniz.Benim nasıl yaptığımı resimlerden daha iyi anlayacaksınız.


Afiyetler olsun....


pirasali ve kuru domatesli borekler 2


 4 eşit parçaya hamur ayrılır ve ince uzun şekilde açılır.


pirasali ve kuru domatesli borekler 3


tepsiye sıralanan böreklerin üzerine yumurta sarısı ve çörek otu,susam,haşhaş serpilir.


pirasali ve kuru domatesli borekler 4


tepside bir süre mayalandırılır, 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar durdurulur.


pirasali ve kuru domatesli borekler 5


pirasali ve kuru domatesli borekler 6






No comments:

Post a Comment