Tuesday, August 6, 2013

Pırasalı, Peynirli Börek



pirasali peynirli borek 1



Sebze menüleri pişirmeye, denemeye  bayılıyorum. Her ne kadar bu sene pırasa tariflerine evde yeterince doyulmuş olsa da Samsun - İzmit arası gidecek kargoya dayanamayıp ekleyiverdim. Umarım beğenirsin teyzelerin en şekeri...



Pırasalı, Peynirli Börek


(Tarif;portakal ağacı)




4 yufka


2 yemek kaşığı zeytinyağı


1kg pırasa


4 havuç


150gr peynir


1 tatlı kaşığı karabiber


1 su bardağı yoğurt


1 yumurta


½ çay bardağı zeytinyağı


1 yumurtanın sarısı
çörek otu , susam

Yıkanıp ayıklanan havuç ve pırasalar ince daireler şeklinde doğranır. Zeytinyağı ısıtıldıktan sonra havuçlar eklenerek 5 dakika kadar çevrilir. Pırasalar atılır ve hafif kavrulur. Soğuması beklenir ya da benim gibi aceleniz varsa sıcak sıcak peynir eklenir, karabiber serpilir. Malzemeyi bol koyduğum için yufkaları ikişer ikişer sardım. Her birinin üzerine yoğurt, yumurta, ½ çay bardağı zeytinyağından oluşan harç sürülür. Altıya ya da daha fazla parçaya bölündükten sonra geniş kısımlarına sebzeli harçtan konularak sigara böreği gibi sarılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

 


No comments:

Post a Comment