Friday, August 9, 2013

PRATİK BÖREK


pratik borek 1 PRATİK BÖREK


Selamlar arkadaşlar bu gün belkide hepimizin bildiği börekle geldim.Ani gelen misafirler için önceden yapıp dondurucuya atabilirsiniz.


Hazır yufka tezgaha yayılır,kenarlarından üç-dört parmak içe kıvrılır kare elde edilir.Kuru yer kalmıcak şekilde fırçayla su ve sıvıyağ karışımdan sürülür.İstenen iç benim tercihim her zaman için çökelektir,yufkanın kenarına yayılır.


Gevşek olmayan rulo yapılır,yufkanın ortasına gelince bıçakla yufka kesilir.Tekrar kesilen kenara iç konur yine rulo yapılır ikiye veye üçe bölünür tepsiye dizilir.


Üzerine yağ,yoğurt ve yumurta sarısı karışımından sürülür ısıtılmış fırında pişirilir.
pratik borek 2

Buradaki böreklerimde eğer sigara böreği şeklinden sıkıldıysanız benim gibi böreklerinizi muska şeklinde sarıp kızartabilirsiniz.


Böreklerimi P.D.Ç.S.E 60 gönderiyor arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.








No comments:

Post a Comment