Tuesday, August 6, 2013

Salçalı acele börek



        Herkese merhaba, böreğinde salçalısı hımm bir de acelesi  olur mu diyenleri duyar gibiyim. Yemekler de kullandığımız salçayı bu kez börek için kullanacağız. 






salcali acele borek 1






Elimizin altında bulunan milföy hamurunu kullanıma hazır hale getirip böreğimiz yapmaya başlayalım. 






Böreğin iç malzemesi: lor peyniri ve maydanoz, ben lor peyniri yerine yağlı beyaz peynir kullanmayı tercih ediyorum, pişince eriyor ve börek daha lezzetli oluyor.






Yapılışı: böreğin içi için hazırladığımız malzemeleri milföyün içine koyalım, dikdörtgen olacak şekilde kapatalım kenarlarını çatalla ezelim (tırtık tırtık olsun) üzerine bir miktar zeytin yağı ve 1 çorba kaşığı salçayı karıştırıp sürelim ve fırınlayalım. Sonra da çayımızı alıp afiyetle yiyelim.










No comments:

Post a Comment