Monday, August 5, 2013

Sebzeli Nefis Bir Börek : )



sebzeli nefis bir borek 1



Bizim bereketli tavuk iş başında gene. Yapmadan evvel bu kadar lezzetli bir börek olacağını tahmin etmemiştim. Amacım sadece evdeki pırasaları değerlendirmekti. Beklenmedik şekilde bizim evin zor beğenen kocaman çocukları bayıldı haşhaşlı sebzeli böreğe : )  İster rulo, ister gül olarak sıklıkla yapacaklarımın listesine girdi bile bu nefis börek.
Haşhaşlı Sebzeli Börek


(Tarif; Dünya Mutfağı)


2 adet yufka


2 adet pırasa


2 adet patates


1 adet havuç


2 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir


1 yumurtanın sarısı


½ su bardağı sıvıyağ


½ demet maydanoz


1 çay kaşığı kırmızı pul biber


tuz


üzerine


haşhaş


susam






Patatesler haşlanıp, kabukları soyulur. Rendenin iri tarafı ile rendelenir. Havucun kabuğu kazındıktan sonra küp şeklinde doğranır. Tavaya konan sıvıyağda kısık ateşte yumuşayıncaya kadar çevrilerek pişirilir. Pırasaların baş kısımları alınır. Önce boylamasına ikiye, sonra dörde bölünüp küçük parçalar halinde kesilir. Tavaya eklenir. Yumuşayıncaya kadar çevrilerek pişirilir. Patates, kırmızı pul biber, peynir, tuz , ince kıyılmış maydanoz bu karışıma eklenir. Yufka 4 eşit parçaya bölünür. Her parçanın kalın tarafına harçtan konur. Rulo yapılır. İster yuvarlanarak gül böreği yapılır, ister rulo olarak bırakılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Haşhaş serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derecede  fırında kızarıncaya kadar pişirilir.


No comments:

Post a Comment