Annemden öğrendiğim güzel bir tarif daha...
Her zaman kıymalı tercih eden eşimin istediği tarzda. Bazen muska gibi de sarıyorum. Yanında ayran ile ya da benim tercih ettiğim gibi çayla...
Malzemeler:
1 kg yufka
400 gr kadar kıyma
1 orta boy patates
1 küçük soğan
maydanoz
tuz karabiber
zeytinyağı
1/2 şişe maden suyu (soda)
Yapılışı:
Tavaya az miktarda zeytinyağ koyun. Üzerine küçük doğranmış soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar karıştırın.
Üzerine kıymayı koyup, arasıra karıştırarak kavurun.
Tuz ve karabiberini ilave edin. Ocaktan alın.
1 adet haşlanmış patatesi rendeleyip, kıymaya ilave edin.
Maydonozu da doğrayıp, hepsini karıştırın.
Bir kasede 1 çaybardağı soda ile yarım çaybardağı kadar zeytinyağını karıştırın.
Yufkayı masaya yayın. Yarısına soda-yağ karışımını sürün.
Diğer yarısını üzerine katlayın.
Üzerine tekrar yağlı karışımdan sürün.
6 eşit parçaya bölün.
Geniş tarafına harcı koyup, kenarlarından kıvırarak sarın.
Üzerine isterseniz yumurta sarısı isterseniz yoğurt-zeytinyağ karışımı sürüp susam serpin.
180 C'de üstü kızarana dek pişirin.
Bloğumun 1.yılı için tebrik eden, yorum yazan herkese çok teşekkür ediyorum.
Sevgiler..
No comments:
Post a Comment