Saturday, August 10, 2013

SULU BÖREK



sulu borek 1


Herkese iyi akşamlar, ailelerinizle sıcacık, sevgi dolu saatler geçirmenizi diliyorum.



İnanın arkadaşlar gündüzleri akşamın olmasını iple çekiyorum, çünkü sizlerle buluşuyorum. Bilgisayar akşamları evde olduğu için gündüzleri gerçekten aklım sizde kalıyor.



Sizlere yine geçenlerde TVde izlediğim ve hemen denemeliyim dediğim bir böreğin tarifini vermek istiyorum.Çok hoşumuza gitti, çok lezzetliydi, misafirleriniz gelince de lezzetinden emin olarak yapabileceğiniz bir börek. Buyrun paylaşalım:





Malzemeler:





4 adet yufka( tabi bu sayıyı artırabilir veys azaltabilirsiniz )



lor peyniri



maydanoz



100 gr margarin ve sıvıyağ



2 yumurta



tuz



üzerleri için domates ve dilimlenmiş kaşar



yeterince su





Yapılışı:





Önce arkadaşlar margarini eritin ve yumurtalarla karıştırın.



İçharcı hazırlayın,lor peyniri ve maydonozu karıştırın.



Bir yufkayı serin, üzerine yumurta margarin karışımı sürün. Sekiz parçaya bölün, geniş kısımlarına iç harç koyun ve küçük gül börekleri hazırlayın.



Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Küçük börekçiklerinizi aralıksız olarak yağlanmış tepsiye dizin.



Üzerlerini aşacak kadar suyu boşaltın ve çekmesi için bekleyin.



Çektikten sonra dibinde kalan azıcık suyu süzdürün hiç kalmasın.



Üstlerine sıvıyağ sürün, önce birer dilim domates koyun fırına verin. Domatesler biraz pişince çıkarın ve domateslerin üstüne birer dilim kaşar koyun, kırmızı biber serpin ve kaşarlar iyice kızarana ve böreğin suyu kuruyana dek pişirin.





sulu borek 2



Küçük yumuşacık börekler oluyor sevgili arkadaşlarım, hepinize tavsiye ediyorum, domates ve kaşarın lezzeti böreğin içine işliyor.



Sağlıcakla kalın dostlarım, kucak dolusu sevgiler...



No comments:

Post a Comment