Monday, August 5, 2013

Tavuk etli milföy börek



tavuk etli milfoy borek 1


Yeni bir haftaya herkese merhaba diyerek başlamak istiyorum.

Kızım için güzel dileklerinize teşekkür ederim. Kızımın hayatında hep folklor vardı.

Ankara da Hoy – Tur ‘ da öğrenip, çok sevdiği bu sevdasına Kastamonu da da devam ediyor. Onu seyrederken kızıma hak verdim.

Gerçekten büyülü bir havası var. O renk armonisi, müzik çeşitliliği ve yüzlerinde ki neşe için her şeye değer. Ama ne kadar çaba gerektiğini bir kere daha anladım. Ayaklarının ya da vücutlarının her hareketinin birbirine uyumlu olması, müziği, ritmi kaçırmamak için sürekli dikkatli olmanın zorluğunu gördüm.

Seyredenler ve kazananlar için çok güzel bir gündü. Kızımın grubu Trabzon oynadı ve birinci oldular.

Şimdi üniversiteler arası yarışma için yeniden çalışmaya başlıyorlar. Hayırlısı olsun.



54. Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği “ ne ev sahipliği yapan sevgili hayattanazicik etkinliğine tarifini lezzet dergisinden aldığım tavuk etli milföy börek ile katılmak istedim.



Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.

Bütün günlerin türkü tadında, folklor neşesinde ve gösteri güzelliğinde olması dileğiyle.



Malzemeler

6 milföy hamuru

1 yumurta

1 yemek kaşığı su

1 tavuk göğüs eti

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 soğan

1 dolmalık kırmızıbiber

3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

1 yemek kaşığı un

100 gr.krema

Tuz, karabiber

Bir tutam sevgi



Yapılışı

Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Kenarlardan 2 cm. bırakıp içine bıçağın ucu ile kare şekli çizin.

Yumurtayı su ile çırpın. Milföylerin üzerine fırça ile sürün.

200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıktıktan sonra kare kısmından kabaran yerleri keserek çıkarın. Alt kısma inmeden. Soğumaya bırakın.

Tavuğu haşlayın ve didikleyerek ufak parçalara ayırın.

Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.

İnce doğradığınız kırmızıbiber, tavuk etleri ve maydanozu da ekleyin. 3 dakika soteleyin.

Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Etlerin üzerine un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurmaya devam edin. Kremayı azar azar ilave edin, karıştırın ve altını kapatın.

Karışımı milföylerin içine paylaştırın.

Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment